Junioři na závěr sezony jasně porazili Olomouc

Na juniory čekala v posledním zápase sezóny Olomouc. Olomouc nastoupila do utkání aktivněji, ale z prvního gólu se nakonec radoval Zlín. Ale Olomouc se poprvé a naposledy dokázal vzchopit a vyrovnat. Pak už ale bylo vše v režii Zlína, když si ve druhé třetině opět dokázal vzít vedení na svoji stranu. Třetí třetina už úplně rozhodla, neboť domácí dokázali vstřelit tři branky a vyhrát zápas 5:1.
46.kolo, pá 16.3.2018, PSG aréna
Zlín
Olomouc
5:1
(1:1, 1:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 14. Hefka (Ševčík, Gazda), 31. Gazda, 46. Karafiát, 59. Karafiát (Gago), 60. Václavek (Hefka, Gharibyar) – 16. Říčka (Kuba, Macuh). Rozhodčí: Přikryl – Bryška, Novák. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 72. Střely na branku: 39:31. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 5:1.

Šimonů – Martínek, Augustin, Gába, Budil, Padrnos, Ševčík, Gazda – Gago, Fryšara, Kočica, Mikulec, Gharibyar, Václavek, Hefka, Karafiát

Ovčaři – Szturc, Rutar, Kuchař, Holiš, Smutný, Jelínek – Janků, Husták, Cach, Říčka, Hajšman, Palička, Podlaha, Beier, Macuh, Marek, Tomaník, Kuba

Hosté vstoupili do utkání s větší chutí. Z toho také vzešel první gól hostů hned po padesáti sekundách hry, ale hlavní sudí Petr Přikryl branku neuznal. To kohouty poněkud rozrušilo a Zlín z toho naopak těžil, protože ve 14. minutě se dokázal trefit Vlastimil Hefka. Olomouc ještě ale dokázala zareagovat, když v 16. minutě srovnal Patrik Říčka. Hosté se však od tohoto gólu pořád jen bránili a jediné šance, které se jim naskytly, byly z brejků. První třetina tedy končila za nerozhodného stavu 1:1.

Toto skóre se ale mělo brzy měnit. Zlín tlačil a tlačil, puk si ale stále nemohl najít cestu do olomoucké sítě. Ve 24. minutě byl tomu opravdu blízko, když zlínský bek napálil od modré tyčku. Beranům se nakonec velký tlak vyplatil a vza si zpět vedení díky Danielu Gazdovi, který se ve 31. minutě dokázal prokličkovat mezi kruhy a trefil přesně pod víko olomoucké branky.

Hned necelých dvacet sekund poté se opět dostal do šance Zlín, když olomoucké defensivě ujel domácí útočník, ale gólman Jakub Ovčaři dokázal střelu svoji lapačkou zlikvidovat. Hosté to ovšem nevzdávali, protože tentokrát na opačné straně ujel zlínské obraně Jan Beier, který si dokázal bekhendovým blafákem položit brankáře Daniela Šimonů na led, ale jen těsně minul zlínskou svatyni. Do šaten šel tedy s větší jistotou domácí tým, protože zaslouženě vedl 2:1.

Třetí třetina už byla v podání domácích stoprocentní, protože ve 46. minutě dokázal Zlín svůj náskok ještě zvýšit, když si Jiří Karafiát najel s pukem mezi kruhy a prostřelil Ovčařiho. Minutu po tomto gólu se dostal do podobné pozice Gazda, ale trefil pouze dobře postaveného Ovčařiho. A hned za dvaadvacet sekund po této šanci ševci opět vystřelil, ale tentokrát trefili pouze tyčku. Po této šanci přišla pasáž, kdy jsme mohli vidět pět faulů během šesti minut, když třikrát fauloval Zlín a dvakrát Olomouc, ale nikdo nedokázal žádnou přesilovku využít.

Poté už domácí prakticky hráli jen v útočném pásmu. Odstřelovali olomouckou klec jednou střelou za druhou, ale Ovčaři si tyto střeli zatím dokázal hlídat. Pak ale přišla 59. minuta, když Michal Gago přihrál před bránu Jiřímu Karafiátovi, který se trefil přesně pod víko a dal svůj druhý gól v zápase. To už hosty úplně dokončilo, protože se o necelou půl minutu poté ještě dokázal trefit Jan Václavek a zpečetil tak výhru domácích na 5:1.

Ševci si tímto vítězstvím připsali tři body a vyhráli skupinu o umístění, tudíž skončili celkově na třináctém místě. Junioři dokázali vyhrát čtvrté utkání v řadě a zároveň i poslední zápas sezóny.